Nu är teoligifestivalen i full gång. Här möts människor från nord och syd i vårt avlånga land. Igår firade vi samernas nationaldag, vid den stora inledningsgudstjänsten i Uppsala domkyrka och sen i aulan med jojk och samisk poesi.

Men också med en panel mellan Svenska kyrkan och regeringen, två lag företrädda av ärkebiskop Antje Jackelén och vice statsminister Åsa Romson. Anna Karin Hammar utsåg Åsa Romson till vinnare av det kreativit teologiska tänkandet, när hon menade att vi behöver gå från det tunga svåra till fest och glädje, som vi gör i kyrkan när vi firar påsk.

Svenska kyrkan rör sig från att vara representant för det gamla enhetssamhället till att bidra till ett öppet pluralistiskt samhälle med samverkan mellan olika trostraditioner. Människosynen återkommer i många sammanhang. Idag ska det bla handla om situationen för europeiska migranter och om rättigheter för människor att bejaka sin sexuella inriktning.

Och min bok är redan slutsåld. Men Verbum lovar att sända den fraktfritt till alla som vill köpa den här vid festivalen.