Varför inte betala skatt i mer än en kommun? Det är ett förslag som då och då framförs. Kanske är det dags att göra slag i saken.

För den som år efter år återvänder till ett sommarhus börjar längtan växa så här års. För många skandinaver är denna längtan förknippad med starka naturupplevelser, ja med föreställningar om paradiset.

”….där rleken växer som solvärmen blid i vårfrudagstid” heter det Erik Liedgrens poetiska översättning av en Grundtvigpsalm. (Svensk psalm 258.)

När kommunpolitiker vill sätta stopp för dem och menar att de bör stanna hemma i storstan förstår jag att de inte vill lyssna. Samtidigt är det lätt att förstå politikerna i corana-tider. Visst ger de sommarboende skjuts åt Ica- handlare och rökerier och caféer. Men den infrastruktur som förväntas är man inte med om att betala. I synnerhet inte högintensiv sjukvård.

Så hur vore det att på allvar ta tag i förslaget om att betala skatt i mer än en kommun? Om man bor nästan halva året i en annan än där man är skriver borde det ju vara rimligt att också bidra där.